Aperitiv placinta floare cu spanac si branza

de oanapl in Aperitive / Garnituri, 17 Mai 2017 | 6073 vizualizari

 

reteta pentru picnic

 

INGREDIENTE

  • aluat:
  • 600 g faina
  • 1 ou
  • 150 g iaurt
  • 3 linguri de ulei
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingurita de sare
  • 10 g drojdie uscata
  • 1 cana apa calduta
  • umplutura:
  • 300 g spanac curatat (aproximativ 500 g spanac proaspat, cu codite)
  • 250 g branza dulce de vaci
  • 100 g telemea
  • 80 g cascaval ras (sau parmezan)
  • 1 ou mare + 1 albus
  • sare
  • nucsoara (un varf de cutit)
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus +2 linguri de lapte
  • seminte de in
  • susan alb + negru
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv placinta floare cu spanac si branza:

Pentru aluat, pui intr-un bol faina cernuta si sarea. In centru pui drojdia uscata, lingurita de zahar si adaugi 3-4 linguri de apa calduta si faci o maia pe care o lasi la dospit pentru 10 minute. Adaugi oul batut cu iaurtul si amesteci incorporand din faina de pe margini. Adaugi si uleiul apoi framanti adaugand apa calda, pana cand aluatul nu se mai tine de degete.
Acoperi aluatul cu un prosop si il lasi la crescut, circa 40 de minute, intr-un loc cald. 


Pentru umplutura, cureti spanacul, il speli bine si il scurgi de apa si il tai fasii. Calesti frunzele de spanac 2 minute, intr-o tigaie cu o lingura de ulei, il lasi sa se raceasca si il scurgi bine de apa lasata. Dai pe razatoare telemeaua si cascavalul. 

Adaugi branza dulce si sarata, condimentezi cu sare si nucsoara dupa gust. Adaugi oul batut impreuna cu un albus si omogenizezi.
Imparti aluatul in doua parti si intinzi o foaie cu un diametru de cca. 30 cm si il decupezi, cu ajutorul unui capac, apoi il asezi in tava tapetata cu hartie de copt. Faci un cerc din umplutura, la 2-3 cm de margini, iar cateva linguri de umplutura le pui in centrul aluatului.
Asezi deasupra cea de-a doua foaie (care trebuie sa fie putin mai mare pentru a putea acoperi intreaga umplutura) si o lipesti prin apasare pe portiunile unde nu este umplutura. Pui un bol mic in centru, dupa care tai placinta in 12 parti egale, cu un cutit bine ascutit.

Cu ajutorul unei pensule, ungi placinta cu galbenus diluat cu lapte sau apa si presari deasupra seminte de in si de susan.
Introduci tava in cuptorul preincalzit, la 180 °C, pentru o ora.

Dupa ce s-a rumenit, se coboara putin temperatura si se lasa sa se coaca. 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinta floare cu spanac si branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv saratele cu branza sarata si seminte de chimen